top of page

Exploring the Unknown, Vanlife, fotograf & digital nomad.

Projekt : WebbTV & fotografi, digital nomad, äventyr, vanlife, offgrid, Only life we know, onlylifeweknow, surf, övergivna platser, mystik, hemsökt, reportage, artiklar & Tv.

Datum  : 2016-2023

Plats     : Europa

Exploring the Unknown var en webb-Tv serie Niklas Henrikczon producerade 2016-2020 (extra avsnitt 2020-2023) med sitt själv i huvudrollen och med medpassagerare samt programledaren Emilia Lindholm.
En serie som gick ut på "we dont care" där är de levde ett fritt vanlife & offgrid-liv som digitala nomader runt om i Europa med "Only life we know".
De hittade de mest hemsökta platserna, övergivna byggnaderna, spökstäder, Hitlers gömda militärkomplex, häxornas hemliga platser och mycket mer samt då kombinerat med vild surf i Spanien & Portugal som ibland mynnade ut i episoder som om Emilias brutala surfolyckor
 i La Mata i Spanien och Mundaka i Baskien samt avsnitt om Europas bästa surfplatser.

Onlylifeweknow var lite överallt där Niklas skrev spännande reportage för media, fotograferade, filmade, redigerade och producerade samtidigt som han skrev artiklar till annan media som frilans för att få ekonomi i det fria livet.
Allt arbete med serien, boken, Tv, tidningar & marknadsföring skedde från det rullande hemmet Styrbjörn som alltid tog dem säkert överallt.
Grundplanen var från början att deras projekt/liv skulle bli en ärlig och öppen bok om utmanande vild sex genom ett brinnande Europa,

en coffetablebok som ingen sett tidigare " a view from our bed" om en utlämnande naken livsstil där de sålt av allt och levde av hunger och kärlek.
När det projektet omöjliggjordes/framflyttades skapade Niklas istället en populär webb-tv serie "Exploring the Unknown"
Många av avsnitten sågs av upp till 400 000personer på facebook där man kunde följa parets olika olika säsonger.

-Niklas ångrar idag att han att aldrig vloggade, delade och la upp de på youtube eller onlyfans som content creator men detta var före de stora trender om vanlife, offgrid och alternativa livsstilar. Än idag befinner sig Niklas stor del på resande fot och gör artiklar och reportage från spännande platser.


Det kan bli blir en ärlig dokumentär då allt finns inspelat och bägge parter kommit överens om att slutföra dokumentären.
Kan hända att vissa avsnitt dyker upp på youtube och andra mediaplattformer framöver men just nu är det andra mål i livet som gäller.

Surf or die !

bottom of page