top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Att rädda ett ödehus

Projekttyp

Webb Tv - Tv serie Att rädda ett ödehus
Fotograf media

Datum

2019-2023

Under några år arbetade jag med en egenproducerad programserie som utforskade konsten att finna och rädda ett ödehus. Hur vi fann ett blev startskottet för den blomstrande ödehustrenden i Sverige och genererade enorm popularitet på olika plattformar som Facebook och Instagram.
En del avsnitt lockade över 600 000 unika besökare och skapade en stark följeskara av entusiaster som gillar återbruk, byggnadsvård, närproducerat och långsiktiga planer med "Lev din dröm" och andra landsbygdsdrömmar om en levande hembygd.

Första avsnittet där vi avslöjade köpet av Näraby ödegård skapade kalabalik och Falkenbergs kommun blev nedringda av folk som ville köpa ödehus. Det blev debattartiklar i DN och tusentals kommentarer, inlägg, reportage, tidningsartiklar, tv & radio.
Kanske dessa år ett av de mest sedda husen i media och garanterat det mest omskrivna. Det blev även SVTs två mest visade inslag genom tiderna på webben. Emilia Lindholm var ansiktet utåt.

I dag ser jag tillbaka och reflekterar över att äventyren inte delades på YouTube och fått ekonomi för allt merarbete,
det blir aldrig som man tänker sig om man är flera i ett projekt som vill olika.

Om du vill dyka djupare in i berättelsen och utforska bakgrunden till den fascinerande ödegården hittar du en länk här :
https://sites.google.com/view/narabygard/n%C3%A4raby-%C3%B6deg%C3%A5rd
Näraby ödegård, en väv av upptäckter och om att rädda ett ödehus och förlorade minnen.

bottom of page