top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Exploring the Unknown

Projekttyp

Webb-Tv & Fotografi

Date

2016-2020
2024 påbörjas en dokumentär med allt inspelat material.

Exploring the Unknown var en webb-Tv serie Niklas Henrikczon producerade 2016-2020 (extra avsnitt 2020-2023) med sitt själv i huvudrollen och med medpassagerare samt programledaren Emilia Lindholm.

En serie som gick ut på "we dont care" där är de levde ett fritt vanlife & offgrid-liv som digitala nomader runt om i Europa med "Only life we know".
De hittade de mest hemsökta platserna, övergivna byggnaderna, spökstäder, Hitlers gömda militärkomplex, häxornas hemliga platser och mycket mer samt då kombinerat med vild surf i Spanien & Portugal som ibland mynnade ut i episoder som om Emilias brutala surfolycka i La Mata i Spanien och Mundaka i Baskien samt avsnitt om Europas bästa surfplatser.

Onlylifeweknow var lite överallt där Niklas skrev spännande reportage för media, fotograferade, filmade, redigerade och producerade samtidigt som han skrev artiklar till annan media som frilans för att få ekonomi i det fria livet.
Allt arbete med serien, boken, Tv, tidningar & marknadsföring skedde från det rullande hemmet Styrbjörn som alltid tog dem säkert överallt.

Grundplanen var att deras projekt/liv skulle bli en ärlig och öppen bok om utmanande vild sex genom ett brinnande Europa, en coffetablebok som ingen sett tidigare " a view from our bed" om en utlämnande naken livsstil där de sålt av allt och levde av hunger och kärlek.

När det projektet omöjliggjordes/framflyttades skapade Niklas istället en populär webb-tv serie "Exploring the Unknown"
Många av avsnitten sågs av upp till 400 000personer på facebook där man kunde följa parets olika olika säsonger.

-Niklas ångrar idag att han att aldrig vloggade, delade och la upp de på youtube eller onlyfans som content creator men detta var före de stora trender om vanlife, offgrid och alternativa livsstilar, men vi var två i detta livsäventyr.

Kan hända att det blir en dokumentär om deras galna och vilda liv då allt finns inspelat och bägge parter kommit överens om att slutföra dokumentären.
Detta om inte andra projekt tar all tid från Niklas som producerar/redigerar/arbetar med det ensam. Kan hända att vissa avsnitt dyker upp på youtube och andra mediaplattformer framöver men just nu är det andra mål i livet som gäller.

Surf or die !

bottom of page