top of page
Sök

Lite om Nimphidia & Niklas Henrikczon

Uppdaterat: 13 dec. 2023Ok, all basfakta som många inte vet om Niklas Henrikczon.

Har alltid agerat bakom kameran och det är mängder av löpsedlar, artiklar som vi i media ofta kallar knäck som du säkert sett när du vart och handlar eller gått förbi kiosken.

Ofta är det en bildbyline av mig i tidningar vid större händelser och jag får alltid höra från människor, du, jag känner igen dig ?? Ingen kan någonsin placera mig men jag misstänker starkt att de ngn ggn sett mig på bild där eller sett mig flimra förbi på Tv skärmens nyheter om katastrofer, väder eller någon rolig sak som hände i din närhet.

Så med stor sannolikhet kommer du säga när vi ses, Du, jag känner igen dig.. ;)


"Enda nackdelen jag kan komma på med arbetet var när jag arbetade som stringer för Expressen och jag under 10år fick ha skyddad id pga hot från individer som inte gillade våra granskningar av dem.

Det bästa med jobbet är att man aldrig vet vart man är på väg, En förmiddag kanske man har ett lugnt knäck som någon morgontidning snappat upp,

sen hus flux kraschar ett flygplan och man stressar dit och när man arbetar där ringer någon och säger att jag måste till någon adress i annan del av Sverige och möta Prinsessan och på vägen dit ringer någon och säger att Gessle hinner ställa upp på en bild snabbt.

Då är det bara att hugga kungen av Pop och så får man komma med någon dålig ursäkt till Prinsessan att det var mkt trafik.


Är lite glad att jag idag tar det lite lugnare och försöker leva mellan fotouppdragen.

Tidigare var det nyheter/nöje 24/7 dvs dygnet runt och 365 dagar om året och alltid polisradio på i både hemmet, kontoret och bilen.


När polisradion försvann och gick över till rakel försvann även vår kontroll av hur polisen skötte sig och det blev mer svårarbetat och med noll insyn i deras arbete.

Vi i media har alltid haft direktnummer till LC men tyvärr började mycket mörkas, idag har det gått så långt att många slutat ha kontakt med LC då de ordnat presstalesmän till allt och som tillrättalägger och undanhåller vad som hänt. Händer nu även att de utelämnar mord och annat när man ringer för att kolla vad som hänt sista timmarna.

Så mitt förtroende för polis rasade snabbt och vet att många av oss rävar inom media känner samma sak och saknar den tidigare polisen man kunde lita på.


Så idag är jag extra glad att jag inte enbart arbetar med nyheter utan även feature, nöjen, reklam, reseraportage, bröllop och mycket annat som förgyller tillvaron.


Innan var allt bara en jakt på nya löpsedlar kanske för vårt gyllene motto i media

*Man är aldrig större än sitt sista scoop*
Henrikczon, fotograf, hemsidan


Kommer mestadels handla om mitt arbete som #fotograf #bildjournalist i #halland och då mestadels i #falkenberg , #varberg , #halmstad och mycket då att du som privatperson eller företag kan hitta mig för alla Era #bildarbeten , #reklam , #marknadsföring , #bröllop


Tveka aldrig att skriva om olika funderingar du har och bloggen skall jag försöka uppdatera ibland med lite av allt som händer och inte händer. Peace / Niklas Henrikczon - NimphidiaLänk till fotograf i Falkenberg, Varberg, Halmstad Niklas Henrikczon & Nimphidias gamla och oaktuella blogg finns här : https://nimphidia.blogspot.com/


28 visningar0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page